תפריט

ביטול הסכם בוררות

ביטול פסק בוררות מהווה צעד חריג. על מנת לנקוט צעד זה יש לעמוד על 10 עילות המנויות בסעיף 24 לחוק הבוררות עילות אלו מהוות רשימה ספציפית של מקרים בהם קיימת עילה לביטול פסק הבוררות. יחד עם זאת חשוב לציין כי ישנן שתי דרכים להשיג או לערער על פסק בוררות. הראשונה היא ביטול פסק הבורר לאור העילות המסוימות המוגדרות בחוק הבוררות. השנייה היא לערער על פסק הבוררות.

 

ערעור על פסק הבורר

ישנם 2 אופציות לערער על פסק בורר. הראשונה היא ערעור על פסק הבורר בפני בורר אחר. אופציה זו רלוונטית אך ורק אם בהסכם הראשוני בין הצדדים נקבע במפורש כי על החלטת הבורר יהיה ניתן לערער בפני בורר אחר. ככל ולא נקבע מראש תנאי כזה, תחול ברירת המחדל המגדירה את אופן הערעור.

האופציה השנייה העומדת בפני הצדדים הינה ערעור בפני בית משפט אך יובהר כי ערעור זה מותנה בהסכמת הצדדים מראש ואך ורק ברשות בית משפט. רשות ערעור תינתן במקרים מסוימים בהם יראה בית המשפט כי נעשה עיוות דין קיצוני.

 

בקשה לביטול פסק בורר

בקשה זו אינה מותנית בהסכמת הצדדים, ועניין עיוות הדין לא יבחן במסגרת בחינת הבקשה. התערבות בית המשפט וקבלת הבקשה לביטול פסק דין בורר תהיה אך ורק אם התגלה פגם בסיסי בהליך הבוררות על פי העילות המנויות בחוק (לדוגמא – מינוי בורר שלא כדין, תוכן פסק הבורר נוגד את תקנת הציבור ועוד…). חשוב לדעת כי בית המשפט לא ייעתר בקלות לבקשה לביטול פסק בורר על מנת שלא לפגו בחופש הפעולה של מוסד הבוררות.

  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.
ביטול הסכם בוררות
ביטול הסכם בוררות
רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader