תפריט

פסק דין הצהרתי במקרקעין

פסק דין הצהרתי במקרקעין נועד להצהיר על קיומה של זכות, במקרה זה זכות הבעלות. פסק דין הצהרתי יכול להינתן הן לגבי מקרקעין והן לגבי מיטלטלין (רכוש). במאמר הבא עורך דין שי סולטן מסביר בקצרה כל מה שחשוב לדעת על פסק דין הצהרתי בתחומי המקרקעין

 

מהו פסק דין הצהרתי במקרקעין?

מקור הסמכות למתן סעד הצהרתי על ידי בית משפט: סעיף 75 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד -1984 ותקנה 14א' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984.התובע של פסק דין מסוג זה יפנה לבית המשפט בבקשה שזה יקבע שהוא בעל הנכס הבלעדי במקרקעין. בהנחה ובית המשפט מאשר את הבקשה הנ"ל, אזי מגיש הבקשה מקבל פסק דין בו מוצהר שלו יש את אותה זכות במקרקעין, ובכך הוא יהיה מוגן.

בקשה למתן פסק דין הצהרתי במקרקעין הינה בקשה אשר לא מוגשת לרוב במחוזותינו ומשכך יש לפנות לעו"ד מומחה במקרקעין אשר יסייע לכם בהגשת הבקשה למתן פסק דין הצהרתי במקרקעין.

 

מסמכים נדרשים להגשת בקשה למתן פסק דין הצהרתי במקרקעין

כל מסמך שיכול לתמוך בבקשה, לרבות תצהיר המפרט את רשימת הרכוש אשר לגביו מוגשת הבקשה, קבלות על רכישה במידה ויש וציון מספר תיקי הוצאה לפועל הפעילים.

 

עלות הגשת בקשה למתן פסק דין הצהרתי במקרקעין

הגשת בקשה למתן פסק דין הצהרתי כרוכה בהוצאה לא מבוטלת של תשלום אגרה לבית המשפט אליו מוגשת הבקשה (כ-1,000 ש"ח בביהמ"ש השלום או כ-2,000 ש"ח בביהמ"ש לענייני משפחה).

לעיתים מתוך רצון לחסוך את תשלום האגרה, מומלץ להגיש בקשה במסגרת הוצאה לפועל, וזאת במסגרת בקשת צד ג', במסגרת הבקשה מתבקש רשם ההוצאה לפועל להשהות את ההליכים התלויים ועומדים כנגד רכושם של המבקשים, שהינם צד ג' בגין חוב שאינו שלהם, וזאת עד למתן פסק הדין ההצהרתי ו/או עד לבירור העובדות לאשורם.

 

לסיכום

מקורו המוסרי של פסק הדין ההצהרתי הינו מדיני היושר, ומשכך, חובה על המבקש את הסעד להיות תם לב ונקי משיקולים זרים בבואו להגיש את הבקשה.בקשה לפסק דין הצהרתי חובה עליה להיות מוגשת על ידי עורך דין מקרקעין, אשר מומחה בתחום ובעל ירידה לפרטים, תכונות הנדרשות בייחודיותו של הליך הסעד ההצהרתי.

בין היתר, חובה לצרף תצהיר תומך.צרו איתנו קשר עוד היום ועורך דין מיומן בפסק דין הצהרתי במקרקעין ישמח לעמוד לשירותכם: 03-9065646

 

  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.

פסק דין הצהרתי במקרקעין - עוד שי סולטן

 

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader