תפריט

תביעה נגד שכן שדירתו גורמת נזקי רטיבות

הכלל הוא שלכל בעל דירה קיימת אחריות כלפי הדיירים האחרים בכל הקשור למטרדים הנגרמים מדירתו או משימוש בדירתו. בכך למעשה, לבעל דירה בבניין משותף ישנה אחריות לתקן את הצנרת, הרצפה, האיטום ויתר המתקנים והתשתיות מדירתו שגורמים לנזילת מים ולבעיות רטיבות לדירות אחרות ולרכוש המשותף בבניין.

כאשר גילינו רטיבות בדירתנו, ראשית יש לטפלם באופן מהיר ביותר שכן ככל וקיים עיכוב בטיפול הנזקים מתפשטים באופן מהיר והשפעת הליקויים יכולה להחמיר את הנזקים. ליקויים ומטרדים אלו בבתים משותפים מגיעים לפתחה של המפקחת על הבתים המשותפים מדי יום.סימני רטיבות באים לידי ביטוי ככתמים על התקרה, התפוררות וקילוף טיח, עובש, ריח של טחב ועוד.

לאחר שגילינו שקיימת רטיבות ונזילה לדירתנו יש לבדוק מה מקור הנזילה. האם מקור הנזילה מאחד השכנים או שמא מהרכוש המשותף.

 

בדיקה לגילוי המקור לרטיבות

בשביל לבדוק זאת יש להביא בעל מקצוע מומחה בתחום, בדרך כלל מאתר נזילות אשר יבחן את מקור הנזילה באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.את הבדיקה לגילוי המקור לרטיבות או הנזילה יש לבצע בדיוק רב, שכן היא הקובעת נגד מי נגיש תביעה לתיקון נזקי הרטיבות ולהפסקת מקור הנזילה.

המלצתי היא כי טרם נקיטת הליכים משפטיים יש לשתף פעולה עם הדייר ממנו הנזילה יוצאת לדירתכם ולהביא יחד בעל מקצוע משותף לאיתור מקור הנזילה ולשאת בשלב ראשון באופן שווה בעלויות. אולם, במקרה וכל ניסיונותינו לתקן את הליקויים ולהפסיק את הנזילה ואת הרטיבות, הרי שיש לפנות לבית המשפט או למפקחת על הבתים המשותפים לצורך הוצאת צו עשה המורה על תיקון הליקויים.

חשוב לציין כי ככל וקיימת אי ודאות לגבי מקור הליקויים – רטיבות, כך שלא ידוע האם הליקויים נובעים מהרכוש המשותף או מדירת השכן ניתן לפנות לוועד הבית לצורך ביצוע בדיקות.רבים מלקוחות משרדנו לא מבינים מדוע השכן או הועד מהם יוצאת הנזילה אינם מתקנים את הליקויים באופן מיידי.

תשובתי לכך היא כי אי תיקון הליקויים עשויה להיות נעוצה בחוסר רצון של השכן מלתקן את הליקויים ולשתף פעולה, עיכובים מצד מבטחת דירת השכן, ניסיונות "לא מקצועיים" או חלקיים של תיקון מקור הנזילה על ידי השכן בכדי לחסוך כסף וכו'. המשמעות של כל מקרה ומקרה, ברוב המקרים, היא החמרת הבעיה והמשך התפשטות הליקויים.למאמר בעניין עורך דין סכסוכי שכנים – לחצו כאן.

חובת האחריות לתיקון הליקויים

את חובת האחריות לתיקון ליקויים קובעים מכח סעיף 3(ב) לתקנון המצוי המאפשר לבעל דירה אחת לדרוש את תיקונו של ליקוי מבעל דירה אחרת, שאם לא כן אי תיקון הליקוי יפגע בדירתו של המבקש. במקרים בהם כל פניות הדייר הניזוק עלו בתוהו, אזי יש להגיש תביעה אצל המפקחת על הבתים המשותפים.

כפי שציינו במאמרים קודמים, המפקח על הבתים המשותפים דן בסכסוכים הקשורים לבתים הרשומים בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום המקרקעין ולעיתים אף בסכסוכים הקשורים לבתים ודירות שאינם רשומים בפנקס הבתים המשותפים.

 

עורך דין שי סולטן עורך דין סכסוכי שכנים והמפקח על הבתים המשותפים מזמין אתכם לפנות למשרדו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא עלות.

  • משרד עו"ד שי סולטן מתמחה במשפט מסחרי ובדיני ביטוח ונזיקין.
  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.
תביעה נגד שכן שדירתו גורמת נזקי רטיבות
תביעה נגד שכן שדירתו גורמת נזקי רטיבות

 

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader