תפריט

שכן לא מוכן לתקן נזילה

שכן סרבן שלא מוכן לתקן מקור נזילה מדירתו לדירתך – מה עושים?

ראשית, כאשר נתקלים בשכן אשר לא מוכן לתקן נזילה בדירתו, יש לפנות לשכן או לצד שלישי על מנת לנסות ולפתור את המחלוקת טרם נקיטת הליכים משפטיים. במידה שהנזילה או הרטיבות פעילות הולכים הנזקים בדירה ומחריפים. כתמי רטיבות בתקרה ובקירות הופכים לכתמי עובש. בהמשך מתפורר הטיח. נוצרים קצרים חשמליים. הרטיבות והעובשים הולכים ומחריפים וגורמים בהמשך נזקים בריאותיים.

ככל והניסיון הזה לא צולח, עורך דין שי סולטן, שהינו עורך דין המתמחה בנזקי מים, נזילה ועוד ממליץ להביא בעל מקצוע מטעמך (מהנדס, מאתר נזילות) על מנת לבדוק מה מקור הנזילה? מה עלות התיקון? אילו פעולות יש לבצע בכדי לתקן את מקור הנזילה? לכל הפעולות והדגשים הללו קוראים חוות דעת, ומשכך יש צורך להביא חוות דעת עדכנית מטעמנו לאיתור מקור הנזילה ועלויות נוספות.שנית, יש לנקוט בהליך משפטי נגד השכן.

לרוב הליכים מהסוג של שכן לא מוכן לתקן נזילה יתבררו אצל המפקח על המקרקעין אשר ידוע בשמו גם המפקח על הבתים המשותפים. אם סרבנותו של השכן או של חברת הביטוח מטעמו נמשכת, אין מנוס מפנייה לערכאות.פניה לבית משפט לתביעות קטנות לא תועיל. סמכות בית המשפט לתביעות קטנות מוגבלת לעניינים כספיים בלבד, ואין לו סמכות להכריח את השכן לתקן את הנזילה.

פניה לבית משפט השלום תביא להחלטה עניינית רק בחלוף שנה לפחות.טרם נקיטה בהליך כזה רצוי ומומלץ  להיוועץ בעו"ד המומחה בהליכים מסוג זה, שינחה אותך מה הפעולות הנדרשות טרם נקיטה בהליך זה, האם מותר לך לתקן אצלך א הנזקים על חשבונך או שמא לאו וכן יסביר לך את האפשרויות העומדות בפניך והאסטרטגיות המשפטיות אשר יש לנקוט.

עורך דין שכן מסרב לתקן נזילה אף יסביר לך מה הם היתרונות והחסרונות בפניה למפקח על הבתים המשותפים ולא לבית משפט וכן ההפך.

נזקים עקיפים בעלי השלכות חמורות

במקרים רבים לנזקי רטיבות ומים עלולים להיות נזקים עקיפים בעלי השלכות חמורות (לדוגמא, ככל שהרטיבות קרובה למקור חשמל ועוד), ועל כן חשוב לפעול במהירות. פניה למפקח על בתים משותפים בתביעה ל”צו עשה” בצירוף חוות דעת שמאי או מהנדס הינה הדרך המהירה והיעילה ביותר בטיפול מקרים מהסוג הנ"ל.

המפקח על בתים משותפים רשאי להוציא החלטה המטילה על השכן הסרבן לתקן מיד את מקור הנזילה, ואף רשאי לפרט בהחלטתו כיצד לתקן. עוד רשאי המפקח להפסיק את אספקת המים לדירת השכן עד לתיקון הנזילה. במקרים חמורים רשאי המפקח להורות על פריצה לדירת השכן ותיקון בפועל של מקור הנזילה.

ניהול מושכל של תביעות שכן מסרב לתקן נזילה בידי עורך דין מנוסה הוא מפתח להצלחתן. עורך דין שי סולטן מופיע על בסיס יומי אצל המפקחת על הבתים המשותפים ברחבי הארץ ומייצג את לקוחותיו נאמנה במקצועיות תוך שמירה על זכויותיהם.

  • משרד עו"ד שי סולטן מתמחה במשפט מסחרי ובדיני ביטוח ונזיקין.
  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.
שכן לא מוכן לתקן נזילה
שכן לא מוכן לתקן נזילה
רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader