תפריט

דייר סרבן תמ"א 38

מה עושים במקרה של דייר סרבן שמסרב לחתום על הסכם תמ"א?

סעיף 5 לחוק מאפשר פניה למפקח על הבתים המשותפים לקבל את אישורו לביצוע פרויקט התמ"א, בכפוף לרוב של שני שלישים מבעלי הדירות המבקשים את האישור לבניית דירה חדשה ללא הסכמת כל הבעלים.

טרם אישור ביצוע העבודות בפרויקט על המפקח לאפשר לדייר הסרבן לטעון טענותיו בכל הקשור לסירובו לביצוע פרויקט התמ"א 38. ככל והמפקח לא יקבל את טיעוניו של הדייר הסרבן, יאשר המפקח ביצוע עבודה ברכוש המשותף.

בנוסף רשאי המפקח, למנות עורך דין, שאינו בעל דירה בבית המשותף שלגביו אושר ביצוע העבודה כאמור, אשר יהיה מוסמך, בהתאם להוראותיו של המפקח, להתקשר בשם כל בעלי הדירות בבית המשותף לשם בניית הדירה החדשה ולהעברת זכויות בה לאחר מכן.

 

מטרת המחוקק היתה, לבנות דרכי פעולה להתמודדות של רוב בעלי הדירות עם דיירים סרבנים וסחטנים

בנוגע לבעיית הדייר הסרבן במקרים של בית משותף עם מספר כניסות, (כאשר יש הסכמה בכניסה אחת בלבד), במקרה זה ניתן לקבל אישור מהמפקח להפרדה בין הכניסות, ובלבד שהתקיימו שני תנאים: (1) העבודה המתבקשת אינה פוגעת בזכויותיו של בעל דירה המתגורר בכניסה הסמוכה ו-(2) ניתן לבצע את החיזוק של אותה כניסה בלי לבצע חיזוק בכניסה השניה.

  • משרד עו"ד שי סולטן מתמחה במשפט מסחרי ובדיני ביטוח ונזיקין.
  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.
דייר סרבן תמ"א 38
דייר סרבן תמ"א 38
רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader