תפריט

סכסוכי שכנים ועד בית

ועד הבית הידוע גם בשמו נציגות הבית המשותף, אחראי לדאוג לתחזוקה של הרכוש המשותף, לבצע תיקונים שעלולים לגרום לפגיעה ברכוש או בדירות בבניין, להתקשר מול גורמים חיצוניים בחוזים ובהסכמים משפטיים, ולנקוט בהליכים משפטיים בשמם של הדיירים.

על נציגות הוועד מוטלת חובה לנהל פנקס הכנסות והוצאות שבו יערכו חשבונות כספיים ויוצגו בפני אסיפת הדיירים אחת לחצי שנה. בנוסף על הנציגות מוטלת החובה לנהל חשבון בנק על שם הבית המשותף.

 

כיצד לפתור סכסוכי שכנים ועד הבית?

כדי למנוע את היווצרות סכסוכי שכנים ניתן לבצע פעולות מקדימות, ועד הבית יכול לערוך בדיקות קצרות בבניין ובסביבתו כדי לברר את מצב התחזוקה השוטפת ורמת הניקיון והסדר.

כמו כן, מצופה מועד הבית כי במקרה בו שכן מתלונן על נזקים או מפגעים לדירתו מרכוש הבית המשותף, כי ועד הבית יבחן את טענותיו ויטפל במפגע, שכן ככל ולא אזי תהיה חשופה נציגות הבית המשותף/ ועד הבית לתביעה מצד השכן, ודבר זה מוביל לסכסוכי שכנים ועד בית.

ישנן מספר דרכים שבאמצעותן ניתן להתמודד עם סכסוכי שכנים. דרך אחת לפתור סכסוכי שכנים היא באמצעות פנייה להליכי גישור. הליכים אלו יכולים לפשר בין הצדדים ולהביא לשכנות טובה גם לאחר המחלוקת. הליך זה יכול פעמים רבות לחסוך מהצדדים זמן רב וכסף.

דרך נוספת להתמודד עם סכסוכי שכנים היא באמצעות פנייה למפקח על רישום המקרקעין, או לבית משפט. סמכויות המפקח על הבתים המשותפים זהה לסמכות של בית משפט שלום.

 

סכסוך שכנים בנושא ועד בית

סעיף 58 לחוק קובע כי כל אחד מדיירי הבניין המשותף חייבים לשלם את התשלומים השוטפים להחזקתו התקינה ולניהול הרכוש המשותף של דיירי הבניין. במקרים שבהם ההוצאות גבוהות מן הרגיל החוק דורש הסכמה של כל הדיירים בבניין המגורים. במקרה שאחד מן הדיירים עובר על החוק ואינו משלם את מיסי ועד הבית הוא למעשה עובר על החוק ולנציגות הוועד ישנה עילה להגיש תביעה אצל המפקח על המקרקעין.

עורך דין שי סולטן מייצג ועדי בתים ושכנים בסכסוכי שכנים בבית משותף והינו בעל ניסיון רב בייצוג לקוחותיו בפני המפקח על המקרקעין באופן שיביא ללקוחותיו את התוצאות המשפטיות הטובות ביותר.

  • משרד עו"ד שי סולטן מתמחה במשפט מסחרי ובדיני ביטוח ונזיקין.
  • האמור לעיל הינו בגדר טור אישי, ואינו מהווה עצה כזו או אחרת לקוראים. הפועל על סמך האמור בטור, עושה זאת על אחריותו בלבד.
  • האמור לעיל כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לשני המינים.
  • אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.

 

שאלות ותשובות

ועד הבית הוא הגוף הנבחר לייצג את כל דיירי הבניין ואת האינטרסים שלהם. תפקידו של ועד הבית הוא, בין היתר, לדאוג לתקינותו של הבניין ושל הרכוש המשותף, לבצע תיקונים במידת הצורך, לאסוף כספים מכלל הדיירים לטובת שמירת תקינות הבניין ולשמש כנציגות הבניין אל מול גורמים חיצוניים.

אחד המקרים הנפוצים ביותר שקיימים בתחום סכסוכי השכנים בבתים משותפים הוא בתחום תשלומי וועד הבית. לפי חוק המקרקעין, כל דייר מדיירי הבניין מחויב לשלם לוועד הבית תשלומים שוטפים בגין התחזוקה והניהול של הרכוש המשותף. כאשר ישנה אי הסכמה בנושא זה, עלולים להיווצר סכסוכים בין השכנים.

הגורם המשפטי שמוסמך לדון ולפסוק בתחום סכסוכי השכנים בבית משותף זוהי המפקחת על המקרקעין. למפקחת יש סמכות שמקבילה לסמכות של שופט בבית משפו השלום, והיא אמונה על התחום של סכסוכי שכנים. המפקחת נמצאת בלשכות רישום המקרקעין ברחבי הארץ.

כאשר וועד הבית מעוניין להגיש תביעה כנגד דייר שמסרב להשתתף בהוצאות התחזוקה והתפעול השוטפות של הבית המשותף, ניתן להגיש נגדו תביעה. לפני הגשת התביעה מומלץ להיוועץ בעורך דין סכסוכי שכנים, שמומחה בנושא זה ויוכל לדעת בצורה הטובה ביותר כיצד לגשת לתביעה ולקבל את התוצאה הרצויה עבורכם.

סכסוכי שכנים ועד בית

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader