תפריט

ערעור על דחיית בקשה לתו נכה

תו נכה הינו אישור אותו אגף הרישוי מספק  לבעלי מגבלת ניידות הנובעת מטעמים בריאותיים. אנשים רבים בישראל המגישים למשרד הרישוי בקשה לקבלתו של תו חנייה לנכה, נדחים על הסף מבלי שניתן להם הסבר מניח את הדעת בנדון. מדובר בדחייה שמעוררת במקרים רבים תסכול רב ובצדק – לאור העובדה שהמבקשים נותרים ללא פתרון הולם וללא מידע שיאפשר להם לערער על ההחלטה השרירותית. לכן את המדריך הבא בחרנו להקדיש לנושא החשוב של ערעור על דחיית בקשה לתו נכה והדרך היעילה להגשתו.

 

באילו מקרים יש צורך להגיש ערעור על דחיית בקשה לתו נכה?

בישראל המודרנית והמאתגרת חנייתית, תג חנייה לנכה הוא מצרך חיוני מאין כמוהו, עבור מי שסובלים ממגבלת ניידות. אולם למרבה הצער, קבלת תו נכה כמו גם חידושו של תו נכה קיים שתוקפו פג, הפכו בשנים האחרונות למשימה מאתגרת ומתמשכת, המובילה את אלו שזקוקים לו להתמודד עם קושי יומיומי במציאת חניה נגישה עד שבקשתם למתן התו תאושר במשרד הרישוי.

בעוד שבעבר הנפקת תו נכה וחידושו היו מתבצעות באופן מוכני כמעט עבור מי שהציגו את האישורים המתאימים, כיום רבים ממבקשי התווים הללו נתקלים בסירוב עיקש מצד משרד הרישוי. לא זאת בלבד, אלא שברבים מהמקרים, סיבת הדחיה אינה ברורה כלל ומשרד הרישוי אינו טורח גם לספק תשובות למי שמעוניינים להבין מדוע בקשתם לקבלת תו נכה לא אושרה, כדי שיוכלו לפעול בנדון.

 

אבל איך נגיש ערעור על דחיית בקשה לתו נכה אם לא ידועה לנו סיבת הדחייה?

אין ספק כי המצב שבו בקשה לתו נכה נדחית על הסף ללא נימוקים, הוא בעייתי ומעמיד אנשים בעלי מוגבלות תנועתית בפני שוקת שבורה, בבואם לחפש פתרון שיאפשר להם לפתור את הבעיה מול משרד הרישוי לשם מימוש זכויותיהם. הדבר מתסכל אף יותר, כאשר מדובר על דחיית בקשה לחידוש תו נכה שפג תוקפו, שאין לה כל הסבר מניח את הדעת, היות ומצבו הבריאותי של המבקש נותר כשהיה בעבר, כשתו הנכה שלהם כן אושר. במקרים אלו, אין מנוס אלא לפנות לעורך דין ולבחון את האפשרות להגשת ערעור על דחיית בקשה לתו נכה.

 

מה חלון הזמן שבו ניתן להגיש ערעור על דחיית בקשה לתו נכה?

ניתן להגיש ערעור על דחיית בקשה לתג נכה רק בחלוף 90 ימים מהמועד שבו נמסרה למבקש הודעת הדחייה ממשרד הרישוי. חשוב גם לדעת שגם במידה והערעור נדחה, עדיין ניתן לערער בשנית, אם כי את הערעור הנוסף תוכלו להגיש אך ורק בחלוף 12 חודשים ממועד קבלת ההודעה על הדחייה החוזרת. אין ספק שמדובר בתקופה ארוכה מאוד עבור אדם שנזקק לתו הנכה כדי להתנייד בצורה סבירה ממקום למקום בארץ.

 

לאן יש להגיש את הערעור על דחיית בקשה לתו נכה?

בכל הנוגע להגשת בקשות לקבלת תג נכה כמו גם הגשת ערעור על דחיית הבקשה לתו נכה, מדובר במקרים רבים במסכת בירוקרטית מפרכת. לכן חשוב שלכל הפחות תדעו מול איזה גורם במשרד הרישוי עליכם להתנהל לאחר שבקשתכם נדחתה. הכתובת שלכם במשרד התחבורה במקרים אלו, היא היחידה לטיפול במוגבלי ניידות. למרבה הצער, גם ההתנהלות מול היחידה הזו רחוקה מלהיות פשוטה. לכן בהגשת הערעור מומלץ בחום להסתייע בעורך דין עם ניסיון רב בהתנהלות מול משרד הרישוי בהקשר זה.

 

האם יש דרך למנוע מראש את דחיית הבקשה לתו נכה?

אף שאין באמת דרך להבטיח שמשרד הרישוי יאשר את בקשתכם לתו נכה, בהחלט ניתן לשפר את הסיכויים לכך, על ידי התנהלות שיטתית ומסודרת בתהליך הגשת הבקשה לקבלתו מלכתחילה. כחלק מהעניין, הקפידו להגיש את כל האישורים שאתם מתבקשים לצרף לטופס הבקשה שלכם בהתאם למצבכם וודאו כי כולם תקפים. בנוסף, וודאו כי אתם ממלאים באופן מדויק ומפורט עד כמה שניתן את כלל הסעיפים בטופס, ולא מחמיצים דבר. בהקשר זה, עדיף להיות פדנטים מאשר להצטער.

 

בקשתכם לקבלת תו נכה ממשרד הרישוי נדחתה? כך עליכם לפעול

הבעייתיות בכל הנוגע לתהליך האישור של בקשות לתו נכה, מתחילה בכך שמשרד הרישוי מסתמך על המסמכים שסיפקתם לו והמידע שכבר קיים ברשותו, לטובת ההחלטה על אישור הבקשה או דחייתה. מה שהוא לא עושה, זה בדיקות לנהג.

מכאן שבמידה ובקשתכם לתג נכה נדחתה על הסף, עליכם לבדוק לפני הכל אם חסר משהו בטופס הבקשה שהגשתם, אם חסרים מסמכים ואישורים כלשהם, אם האסמכתאות שצירפתם תקפות כולן, אם האישורים הרפואיים שצורפו לבקשה מאשרים את בעיית הניידות שלכם, האם נפל פגם בחוות הדעת המקצועית שצורפה לבקשה, וכן הלאה.

כמובן, את כל הבדיקות הללו יכול לבצע עבורכם בצורה שיטתית, יעילה וחסכונית בזמן, עורך דין המתמחה בטיפול בערעורים על בקשות לתו נכה שנדחו. במידת הצורך, עו"ד כאמור לעיל יוכל גם לסייע לכם להשיג את האישורים הרפואיים הרלוונטיים כדי לחזק את דרישתם מול משרד הרישוי.

 

מדוע מומלץ לערער על דחיית הבקשה לקבלת תג נכה?

אין עוררין על כך שתג חניה לנכה הוא בבחינת צורך אקוטי בשגרת יומם של אנשים המתמודדים עם מגבלת ניידות.לכן גם אם בקשתכם לתו נכה נדחתה על ידי משרד הרישוי, אסור לכם לוותר על זכויותיכם החוקיות. ערעור על דחיית הבקשה לתו נכה היא לא רק צעד לגיטימי, אלא גם מתבקש מאוד, היות וקבלת התו תוכל להקל על ההתנהלות שלכם ביומיום באופן שימנע החמרה במצבכם הבריאותי.

 

זקוקים לסיוע בהגשת ערעור על דחיית הבקשה לתו נכה? פנו אלינו לקבלת ייעוץ משפטי איכותי ממשרד עו"ד שי סולטן – ללא התחייבות. 

 

שאלות ותשובות

כן. במידה ובקשתכם לקבלת תג נכה לא אושרה, תוכלו להגיש באמצעות עורך דין מייצג בקשת ערעור תוך עד 90 יום ממועד קבלת ההודעה על דחיית הבקשה.

אם כבר ערערתם על דחיית הבקשה לתו נכה וגם הערעור נדחה, דעו כי תוכלו לערער גם על הדחייה הנוספת. אולם את הערעור השני תוכלו להגיש רק כעבור שנה ממועד קבלת ההודעה על החלטתו העדכנית של משרד הרישוי.

אם אושר לכם תו נכה בעבר ובניסיון לחדשו נדחיתם על ידי משרד הרישוי מבלי שניתן לכן הסבר הגיוני בנדון, תוכלו כמובן, להגיש ערעור על דחיית הבקשה לחידוש התו שלכם בעזרת עורך דין מייצג.

למרבה הצער, לעיתים גם בקשות לקבלת תג חנייה לנכה, נדחות על הסף. אם הגעתם חלילה למצב כזה, כדאי מאוד לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בהגשת בקשות לקבלת תו נכה כמו גם בהגשת ערעורים על דחיית בקשות לתו נכה, על מנת להוכיח את עמידתכם בקריטריונים לקבלת הסעדים המגיעים לכם בחוק.

עוד שי סולטן ערעור על דחיית בקשה לתו נכה

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

עו"ד שי סולטן בפייסבוק | עו"ד שי סולטן בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 37 ביקורות
×
js_loader